Buelund familien

Kristen Buelund kom til sognet i 1907. Han købte da ejendommen på Mettelundvej 8, og samme år blev han gift med Ane Marie fra Stouby. Kristens søster Juliane boede i nogle år på Mettelundvej 10 sammen med sin mand Niels Jørgensen.

Kristen og Ane Marie Buelund med børnene Siggo, Thommy og Anna.

Udover at drive den lille ejendom som et alsidigt landbrug var Kristen Buelund rejsebud. Det vil sige, at han hver lørdag kørte til Vejle med hestevogn. Man kunne så ”få bud med”. Det kunne være en gris eller kalv til slagteriet, men det kunne også være afhentning af varer, som var bestilt i en forretning i Vejle. Buelund købte allerede i 1920’erne en bil, som han derefter brugte til sine byture.

Familien var stærkt forankret i den kristne tro og Indre Mission. Så sent som først i 1960’erne, da Kristen Buelund var tæt på 80 år, var han med søndagsskolebørn fra Sindbjerg på sommerlejren ”Lyngsbo”, hvor han imponerede børnene med at stå på hovedet både på land og ude i Lillebælt.

Kristen står som 80-årig på hovedet.

Ane Marie og Kristen Buelund

Sønnen Samuel og datteren Thommy (et sjældent navn til en pige) var begge ugifte. En anden datter, Anna, var gift og boede i Tørring, mens sønnen Siggo sammen med sin kone Esther overtog ejendommen på Mettelundvej 8 i 1949. Der blev da bygget et aftægtshus til Ane Marie og Kristen ved siden af, nemlig på Mettelundvej 6.