Ester og Georg Jakobsen

Ester og Georg Jakobsen var et meget, meget kendt par i Lindved, og på flere forskellige måder skilte de sig ud fra mængden.

Georg Jakobsen

Georg Jakobsen var landbetjent i Lindved fra 1921 til han som 70-årig i 1958 gik på pension. Fra 1921 til 1930 boede han på Gl. Landevej 31, flyttede til Grejsdalen, men købte i 1948 Gl. Landevej 46, hvor han boede resten af sit liv. ”Politi Jakobsen” som han også blev kaldt var af den gamle skole. Fx kunne han til en knægt, som havde lavet ulykker, stille spørgsmålet: ”Vil du have kontant afregning i form af en lussing eller skal vi køre hjem og snakke med dine forældre?” Han var meget afholdt både som lovens håndhæver og som privatperson. Således tog han i høj grad sin tørn i forskellige foreningers bestyrelse.

Jakobsen og datteren Inger-Lise

Jakobsen var første gang gift med Birgitte Marie Kristensen, som han fik 4 børn sammen med. Ægteskabet blev opløst i 1944, måske på grund af, at han i 1942 havde fået et barn sammen med Agnes Jensen. Det meget usædvanlige er, at Jakobsen samme år blev gift med Agnes Jensens søster Ester. Sammen med hende fik han i 1946 datteren Helen.

Gl. Landevej 46

Ester var i mange år en meget, meget dygtig servitrice på Lindved Kro, Lindved Sognegård og Hotel Tørring. Hun var ikke bare en kvik og hurtig servitrice, men havde også formidable evner til at neddæmpe højrøstede og berusede gæster.

Ester Jakobsen

Ester var 28 år yngre end Jakobsen, men overlevede ham kun med tre år.